четвер, 27 жовтня 2016 р.

Фантастика - шпаринка у майбутнє!

                Наша бібліотечна філія неодноразово організовувала заходи з популяризації читання для підліткової аудиторії. Хочеться щоб наші підлітки більше приділяли уваги книзі та читанню. Але надалі все частіше ми констатуємо той факт, що зацікавити нашу молодь книгою – тяжке завдання.
Тому ми провели міні – опитування серед підліткової аудиторії і з’ясували, якому жанру літератури вони віддають перевагу. Близько третини опитуваних відповіли, що люблять читати фантастичну прозу. А ще виявилося, що дуже до вподоби цей жанр і нашому бібліотекарю Наталі Олександрівні, яка протягом багатьох років віддає перевагу у читанні  науковій фантастиці. Тому 26 жовтня в нашій бібліотеці було проведено бібліоперфоменс  «Фантастика - шпаринка у майбутнє».

На захід були запрошені учні 9 класу школи-інтернату (завідуюча бібліотекою Папето І.О., вихователь Пасічник І.В.).  . Разом з бібліотекарями юнаки та дівчати поринули у світ незвіданого та цікавого – у жанр наукової фантастики, у світ футурології (наука прогнозування світу майбутнього). Подорож розпочалася з далекого 18 ст. Саме в цей час у світ вийшов роман Мері Шеллі «Франкенштей». А потім з’явилися твори класиків фантастичної прози – Жюля Верна і Герберта Уелса, якими до цих пір цікавиться велика кількість читацької аудиторії.

Розглядаючи творчість фантастів, бібліотекарі разом с учнями дійшли висновку, що цей жанр став пусковим механізмом для розвитку прогресу в цілому. Завдяки фантазії та мріям талановитих людей, вдалося втілити в життя ряд наукових розробок, що дали можливість  в теперішньому часі користуватися новими технологіями. Що значно полегшило життя людству.

На закінчення заходу учням було запропоновано переглянути уривок про створення проекту «Венера» вченим Жаком Фреско. Все більше людей вірять в створення цього проекту і працюють над його будуванням. А ще було наголошено, що молоді потрібно вже замислюватися над своїм майбутнім – читати, мріяти, придумувати! Можливо винахід якогось учасника нашого перфоменсу подарує людству те, в чому воно так потребує:  довголіття, здоров’я, безпеку і можливість займатися улюбленою справою. Мріяти про краще майбутнє нам ніхто заборонити не може!

Немає коментарів:

Дописати коментар