четвер, 27 січня 2022 р.

Бібліо-квест "Таємниця Країни Чудес"


Ви вже тут? Ну нарешті то! Ой, забули привітатися! Доброго дня, шановні користувачі!

Без вас у Країні Чудес твориться суцільна гармидер. Капелюшник знову посварився з Часом, все йде шкереберть, ще й на додачу Аліса … зникла.

Що ж, надія тільки на вас — адже цей дивак навіть у хованки ніколи не вигравав і зовсім не бачить далі свого носа. У пошуках підказок вам доведеться спуститися в Кролячу нору, побувати в Країні Сновидінь і навіть пробратися до саду Червоної Королеви. Сподіваємось на вашу співпрацю та допомогу. Чи ви готові? Отже, нумо вперед, на зустріч таємницям і пригодам.

Р. S. Будь ласка розгадайте завдання і допоможіть знайти Алісу!


Інколи час швидко пролітає, інколи тягнеться мов гумовий. А буває й таке, що зовсім, здається, зупиняється. Тож, уявіть собі, що вам зовсім невідомо, скільки часу ви то падали, чи то злітали, але нарешті портал зупинився і ви опинилися у квест-кімнаті. А як відомо, для того, щоб вибратися з таких кімнат, потрібно знайти відповіді на всі завдання та отримати ключ. Будьте уважними, сподіваємось, що ви зможете вибратися із цих хитрих пасток.
Тисни на малюнок, для того щоб пройти це завдання.
 
Після проходження завдання ви отримуєте частку пазла 

Збережіть його, він стане у пригоді наприкінці гри. 

Отже, ви отримали першу підказку і побачивши Білого Кролика, продовжуєте свій рух далі. Та ось, зненацька, з від усіх сторін з’являється густий туман. Краєм ока ви помітили, що біла плямка промайнула біля щільної стіни дерев і зникла у проході. Ви бачите, що опинилися перед лабіринтом і вам потрібно пройти його, щоб рухатися далі. Починаємо?
Інструкція: У пригоді стане зміст твору «Аліса в Країні Чудес». Тим, хто читав цю книжку, пройти лабіринт буде значно простіше. Вам потрібно дати правильну відповідь та не попастися до лап страшним чудовиськам, що блукають тут у темряві. 

Чергова частинка пазлу опиняється на вашій долоні:

Блискавично пройшовши страшний лабіринт, ви, нарешті, зустрічаєтесь з Білим Кроликом.

- Шановний Кролику, підкажіть будь ласка, дуже потрібно знайти Алісу.
- Ой, мої бідолашні лапки, шкурка та вусики! Ой, лелечки! Що ж роботи? Герцогиня розлютиться вщент! Я так забарився, а тут ви ще із своєю Алісою. Не маю жодного уявлення, де носить цю непосидючу дитину! Останнього разу я бачив на галявинці у Країні Сновидінь, де живе Синя Гусениця, - промовив він і щосили побіг далі, бурмотаючи щось собі під носа. 
 «Як же попасти до цієї славнозвісної Країни», -  думаєте ви. Дуже просто – потрібно просто закрити очі, порахувати до десяти, кліпнути очима – і ось ви вже тут, а зустрічає вас Синя Гусінь, яка пускає дим та чомусь всміхається.

- Шановна пані, доброго вам здоров’ячка! Підкажіть, будь ласка, як нам знайти Алісу. ЇЇ допомога дуже необхідна, щоб навести лад у Країні Чудес.
- А мені що з того. Відгадаєш – знайдеш, - відповіла вона і зникла. 

Інструкція: Перша фраза – це фраза-перевертень, де всі слова змінили своє значення на протилежне. Нижче ви знайдете фразу з твору про Алісу. Розгадавши фразу перевертень, вставте пропущені слова.
     
І новий фрагмент пазлу у вас в руках

Та ось зненацька ви опинилися у калюжі, яка вже кишіть всякими птахами та звірами, І разом з ними та Мишею пливете на суходіл. 
– Нам всім потрібно обсохнути, – гукнула Миша, – Пропоную використати сухий матеріал.
– Ні-ні-ні, гомонять тваринки. – Давайте зіграємо у щось жваве.
Миша нахнюпилася і відповіла: «Та я зараз такі історії розкажу, умить висохнете.» 
– А давайте ви розповісте нам щось цікавеньке та таємниче. Щось про Алісу, наприклад. Де вона поділася і як її шукати? – кажете ви. – Ми й оком кліпнути не встигнемо, а вже будемо сухими та дізнаємось корисну інформацію.
– Добре, відповідає Миша. – Є в мене одна така собі загадка. Всі пам’ятають, хто нас створив? – питає вона у тваринок. Вони дружно хитають головами.  
– Це добре. Тож, всі знають, що Льюїс Керролл був письменником та математиком. Але він мав ще одне захоплення, яким займався у вільний час. Вам потрібно відгадати що це за захоплення. А в пригоді  вам стане кросворд. Якщо розгадаєте його, зможете відгадати і захоплення.
Інструкція: Знову таки в пригоді стане твір Керолла «Аліса в Країні Чудес». Пам’ятайте про пазл.



Отже, ви розгадали кросворд і Миша направляє вас далі до наступного завдання. Мить, і ви опинилися перед будинком за столом з Капелюшником і його кампанією. 

- Лишенько, що ж робити?, - голосить Заєць. – Час дав нам зовсім мало часу!, - мурмотить Капелюшник.
 - Що трапилося? -  запитуєте ви, -  Нам дуже потрібна Аліса. Де її можна знайти? Ви її не бачили?
- Так хто її знає, де та Аліса зараз. Ще п’ять хвилин тому вона пішла з Часом. А нам залишили завдання. І якщо ми не зробимо його, час назавжди залишить це місце, так він і сказав. – відповідає Капелюшник. – Допоможи нам, і ми підкажемо куди Аліса планує рухатись далі, ми підслухали її розмову з Часом.
 -  Бо ми самі не впораємось. Завдання такі складні, а ви ж чули, що у нас все не в порядку з головою і мозками. – сказав Заєць. – Второпати не можемо вже небитий час, як його вирішити, це завдання.
Інструкція: Ви легко впораєтесь із завданням, якщо знаєте, що таке анаграма.

– О, хто б міг подумати, що отак можна зробити оце, - дякує Капелюшник.
Він і Заєць розповідають вам про те, як вони чули, що Аліса зібралася відвідати Червону Королеву. Тож ви знову вирушаєте у путь. Коротко або ще коротше, та ви вмить опинилися перед якоюсь кімнатою і Червоною Королевою.
- Сподіваюся, ви все ж маєте голову на плечах – поздоровкалася Королева. – Я ось тільки но розповідала цій впертій дівчинці Алісі, що краще бути з царем в голові, ніж там же без нього
- Доброго і вам дня, - відповідаєте ви.- Скажіть будь ласка, куди направилася Аліса далі. Нам необхідно знайти її.
- Вона ввійшла у цю кімнату, щоб трішечки поламати голову, - відповіла Королева. – Сам наш творець, професор Керролл зробив її для всіх, хто дуже любить випробовувати себе та свій, як його, інтелект. Тож, давайте, заходьте і не забудьте взяти голову.

Інструкція: Якщо ви пам’ятаєте, то Льюїс Керролл був професором … математики і дуже любив різні прості та складні математичні завдання. Успіху вам і пам’ятайте про останній пазл головоломки.

Тисни на малюнок, для того щоб пройти це завдання.


– Та-та-та-там!!! Ви практично дійшли до самого кінця! Залишилося останнє завдання. Воно зовсім легке і думається, ви вже здогадалися, що потрібно зробити.

       

Вітаємо вас! Ви таки пройшли все до кінця і дізналися, що Аліса перейшла до іншого, наступного твору Льюїса Керролла. Дякуємо вам за участь у нашому квесті та за допомогу у розв’язанні цих різних завдань. Сподіваємось, що ви цікаво та з користю провели з нами свій час. Напишіть нам, будь ласка, у коментарях до квесту про свої враження, ми будемо дуже вдячні. А може ви  маєте ще якісь пропозиції щодо наступних квестів – ми відкриті до спілкування! Ще раз дякуємо і до побачення!

P. S.  До речі Капелюшник та Час помирилися, і в цьому є і ваша заслуга, бо саме ви допомогли скласти анаграми. Час проявив милість та зглянувся над Капелюшником і його кампанією. І інколи приходить до них на проханий чай. Червона Королева зрозуміла, що з головами треба поводитися обережніше, а Миша вивчає ораторське мистецтво. А допомагає їй у цьому… Синя Гусениця, бо говорити коротко і влучно – це талант. І тільки білий Кролик так досі й запізнюється. Усюди і завжди або ніде і ніколи. Хто його знає…

Немає коментарів:

Дописати коментар