середу, 29 квітня 2015 р.

«TERRA INKOGNITA - в пошуках незнаного»

  Скільки в цьому світі цікавого та незвіданого – кожен раз переконуються працівники нашої філії, готуючись до чергового заходу.
«TERRA INKOGNITA» - в пошуках незнаного» , так називалась подорож – дослідження, в яку відправилися відвідувачі нашої бібліотеки 27 квітня. Учасники заходу – учні 5–А  класу ЗОШ-інтернату (класний керівник Платова О.І. та зав. бібліотекою Папето І.О.), вихованці  студії медіа та преси «Рожевий слон» разом з керівниками Лисенко Т.О. та Сагайдак Є.В.. Особливий гість нашого заходу – Широкопояс О.О.,  головний спеціаліст сектору контролю апарату Добропільської  райдержадміністрації. Всі ми разом здійснили подорож до Південної та Північної Америки та шукали поселення індійціанців, вивчали їх звичаї та побут.
Індіанці предстали перед нами як одна із самих дивовижних народностей. Їх вважали потомками єгиптян, карфагенців і троянців. В дійсності нащадки древніх племен прибули в Америку із Сибіру, перепливши Беренгову протоку в пошуках їжі.
Багато цікавих фактів взнали ми під час нашої подорожі –дослідження.  Вияснили, що таке амулет і тотем, чому індіанців називали «червоношкірими», хто такі вожді і шамани, а також хто написав чудові твори про Чингачгука, Великого Змія.
Але найцікавішою та захоплюючою стала зустріч з людиною, яка любить культуру та музику Перу, Кенії та індіанців Південної та Північної Америки. Ми познайомилися з Вадимом Путято, шахтарем ш-ти «Добропільська», хобі якого – виготовлення  та гра на духових інструментах флейтах та пімаках, сампайо. Гордість колекції Вадима – флейти, привезені з Перу та Кенії.
Вадим Тимофійович розповів дітям з чого він виготовляє свої музичні інструменти, чому кожен з них має своє звучання. Прозвучали в його виконанні чудові мелодії.
Планувалося в нашому дослідженні проведення майстер-класу з виготовлення індіанського амулету «Ловца снов», але діти наскільки захопилися розгляданням та вилученням звуків з флейт, що не залишилося часу на наш такий чудовий задум. І ми домовилися зустрітися ще раз.
Ведучими заходу були Рябовол О.І. та Нечаєва-Боєва Н.О.  Протягом всієї подорожі демонструвалася медіа-презентація, яку підготувала Шуман О.В. Ще довго не могли розійтися учасники та запрошені, скільки емоцій та щирих почуттів визвала зустріч з такою цікавою та талановитою людиною, як Вадим Путято.
P.S. Зовсім забула згадати про чудову дівчинку Ульяну, яка разом з татком, прийшла на зустріч з нами. Росте теж маленький музикант, такий жвавий та цікавий. Дай Боже щастя та миру всім нам.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар