вівторок, 19 травня 2015 р.

Свято читача - свято Букваря

                                                                       
 13 травня, в дитячій бібліотеці відбувся традиційний захід -  «Посвята в читачі – Свято Букваря». І до нашої книгозбірні завітали діти, які вже люблять  і вміють  читати.  Нещодавно вони вперше переступили поріг школи,  стали школярами,  зустрілися з першою книгою – Букварем.  …Непомітно пройшов перший рік навчання. Прочитана остання  сторінка першої в житті книги - Букваря.  Вже читається легко, швидко. Хочеться ще щось прочитати, пізнати нове. Ось тому вони  прийшли до нас – на посвяту в читачі.
            Сьогодні учні 1-а та 1-б класу НВК №7 стали повноправними  читачами нашої бібліотеки. Для них відкрилися двері у чудовий світ "Книжкового королівства" і
зустрілися вони  з Королевою книг. (В ролі Королеви книги – учениця 9-а класу НВК №7 Шуман  Тетяна). А ведучими свята стали Нечаєва-Боєва Н.О. та Шуман О.В. – провідники в королівстві любителів книги та читання.
Учні познайомилися з різними книжками. Особливо вразливою була зустріч з понівеченою та розірваною книгою. Всі дружньо згадали правила поводження з книжками дома та в школі.
Потім бібліотекарі розповіли дітям, скільки людей приймає участь у створенні книги, як вона народжується. І як завжди – ігри та загадки, складання магічного слова з приказок та прислів’їв про книгу і на закінчення свята – урочиста обіцянка берегти та виконувати всі правила бібліотеки. Кожен з присутніх записався до нашої дружньої бібліотечної сім’ї   та потримав у руках ключик до знань.
                                                                 
Протягом свята наші маленькі читачі дивилися мультфільми про книги та бібліотеку, знайомилися з бібліотечним життям. Всі отримали в подарунок книгу.
   

Немає коментарів:

Дописати коментар