четвер, 21 травня 2015 р.

Виставка-сувенір "Квітковий вальс"

Навесні розцвітаються квіти
І до осені пишно цвітуть
А зимою вмирають і знову
Розцвітають і знову живуть
Цвітуть квіти, як ті діти
Земля — їхня мати.

В чарівну пору року, коли буяє природа, бібліотекарі вирішили презентувати відвідувачам виставку-сувенір "Квітковий вальс".  

У сиву давнину квіти обожнювали, вважали їх уособленням найніжніших почуттів. З самого початку нашого життя і до кінця супроводжують нас саме квіти. Всі урочисті події: День, народження, Перше вересня, Останній дзвоник, Весілля  - жодне з свят не зустрічається без квітів. Адже квіти - одне з самих найпрекрасніших творінь природи.
А на острові Таїті й досі всіх дітей до 6-річного віку звуть «гіті», що означає «квітка». У нас дітей часто порівнюють з квітами.  У різні часи і в різних народів на честь квітів часто влаштовують свята. Багато  подібних, цікавих фактів можна дізнатися з літератури, представленої на виставці. Крім того, представлені книги ознайомлять читачів з тим, як доглядати квіти, будь то садові чи кімнатні рослини. В художній літературі  багато творів пов'язаних з квітами. Так діти мають змогу взяти книжку з виставки і прочитати "Червоненьку квіточку" С. Аксакова, казку "Дванадцять місяців", цікавий збірник казок "Чарівна квітка", Аленушкины сказки" Д. Маміна-Сибиряка а також інші казки і вірші про квітки.
Прикрасою виставки стали букет кульбабок зроблених з ниток і зв'язана квітка ромашка. А найкращі наші читачі, які відвідують нашу бібліотеку і  цікавляться кожною новою виставкою отримають  сувенір з "квіткової" виставки у вигляді книжкової закладки в формі квітки. 


Немає коментарів:

Дописати коментар