четвер, 30 червня 2016 р.

"Легенди і міфи України"

Продовжується робота літніх шкільних таборів в нашому місті. Разом з вихователями бібліотекарі докладають зусиль, щоб дозвілля дітей було цікавим та змістовним. Протягом цієї неділі бібліотечні фахівці для вихованців таборів «Райдужне сяйво» та «Вербиченька» підготували розповідь про фантастичний світ казок та легенд.

Дітям задавали питання про те, чим відрізняється казка від  легенди та  міфів . Потім самі знаючи та читаючі відповіли на питання, яких вони знають героїв казок, міфів та легенд. А ще нам було цікаво, які міфи та легенди читали дітлахи дома або в школі.

 “Україна в старовину”, “Наші предки — слов’яни”, “Початки Києва”, “Аскольд і Дір”, “Поход на Царгород”, “Княгиня Ольга”, “Ярослав Мудрий”, “Микита Кожум’яка” з такими творами Олександра Олеся познайомили бібліотекарі присутніх дітлахів. А потім всі подивилися новий український фільм, заснований за мотивами книги Антона Сияники «Микита Кожум’яка».
Анімаційний фільм «Микита Кожум’яка» продовжує історію відомого героя Кирила Кожум’яки, який переміг останнього Змія, тільки головним героєм цієї історії став його 12-ти річний син

Немає коментарів:

Дописати коментар