понеділок, 30 травня 2016 р.

Візит до колег з Кіровоградщини

Наприкінці травня в рамках проекту «Український Донбас» делегація Добропілля побувала в Кіровограді. Медіа та преса, як Кіровограду так і Добропілля широко висвітлювала цей візит. А я хочу зупинитися на відвідуванні бібліотекарями нашої Добропільської системи своїх колег із Кіровограду.

По перше, хочеться зауважити, що цій події передувала піврічна клопітка робота. Начальник відділу культури Добропільської міської ради Л.М. Білоус, директор нашої бібліотечної системи О.В. Ладченко вже давно спілкуються з колегами Кіровоградщини в плані співпраці. Завдяки цій роботі бібліотечні працівники проводять віртуальні вебінари, обмінюються досвідом та надбаннями. Методист міської бібліотеки О.В. Шуман презентувала досвід роботи  бібліотек великого Добропілля для колег з екологічного направлення. Тому під час відвідування Кіровограду ставилось за мету познайомитись з колегами бібліотек, які обслуговують різні вікові категорії, тобто дитячі, юнацькі та дорослі.
Хочеться сказати, що останнім часом в зв’язку з подіями в нашій країні, нам мало випадає можливостей набратися вражень від спілкування з чудовим світом музики, театру, музеїв. Ось тому я безмежно вдячна організаторам цієї подорожі за можливість відвідати нові міста, поспілкуватись з новими чудовими людьми.
Не буду повторюватись, що програма перебування нашої делегації була дуже насиченою. Я отримала дійсне задоволення від прекрасної та віртуозної гри вихованців музичної школи   №1 ім. Г.Нейгауза. Діти хвилювалися, довго на нас чекали. І було дуже приємно, що виконання дуже складних академічних творів справили враження і на вихованців нашої музичної школи та її керівників.




Архітектура міста заслуговує на окреме описання. Музеї, музичні школи живуть в приміщеннях культурних пам’яток і кіровоградці пишаються і бережуть їх. А ще бережуть пам'ять, створюють музеї, досліджують життя людей (наприклад Ю.С. Мейтуса), які залишили неоціненний вклад в розвиток культурного життя свого міста.
Зустріч з колегами – бібліотекарями відбувалася дещо сумбурно. Мабуть тому, що було обмаль часу для спілкування. Нам хотілося поділитися своїм досвідом роботи, а колегам – похвалитися своїми надбаннями. В обласній універсальній науковій бiблiотеці iм.Д.I.Чижевського відвідали чудовий мистецький відділ, в якому представлена експозиція майстрині та викладача гончарного мистецтва, в іншій залі – виставку картин з тканин. Вразила колекція наперстків з усього світу, в колекції їх більше 40 шт. Відвідали ми і відділ рідкісних та цінних книг. Видно, що працівники цього відділу дуже пишаються колекцією і з великою любов’ю та трепетом бережуть, реставрують старі книжкові видання. І саме головне, те, що дуже хочеться організувати в своїй бібліотеці – ігрова кімната для маленьких читачів із зручними пуфами для сидіння, м’якими іграшками та настільними іграми.

Потім делегація розділилася. Ми з Ольгою Супрядкіною  відвідали Кіровоградську обласну бібліотеку для дітей ім. Т. Г. Шевченка, а колеги пішли на зустріч з працівниками обласної бібліотеки для юнацтва ім. О.М. Бойченка. Шановна директор бібліотеки  Таїсія Сергіївна Манжула, провела екскурсію по відділам своєї бібліотеки. В кожному відділі нас радо вітали колеги, розповідали про свою роботу. У відділі підліткового читання та інформаційно-консультативних послуг користувачам відкрито пункт для обслуговування ВПО, завдяки чому наші земляки можуть отримувати якісні бібліотечні послуги. Багато чого цікавого та корисного побачили.

 В кабінеті директора нас пригостили солоденьким та напоїли чаєм. Обмінялися візитівками, обговорили проблеми та аспекти подальшої співпраці. Виразили надію на зустріч на Добропільській гостинній землі.  Прощалися, щиро обнімалися.

І ось сьогодні перший робочий день. Безліч планів на подальшу співпрацю. Але після того, як закінчаться робота з дитячими таборами!!! Велика подяка тим, хто нас розважав, кормив, поїв та спати клав. Тобто директору департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації Животовській Валентині Григорівні та її заступнику Тищенко Людмилі Петрівні!!!

1 коментар:

  1. Окрема подяка заміснику директора обласної бібліотеки для дітей Літей Олені Вікторівні за парасольку!!!!!

    ВідповістиВидалити