середу, 18 листопада 2015 р.

                      «Слова у рідній мові, мов квіти калинові»


Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.
9 листопада весь український народ долучився до святкування Дня української мови та писемності. Не стала винятком і наша бібліотека.
У відділі обслуговування розгорнулася виставка-свято «Слова у рідній мові, мов квіти калинові». Вона дійсно схожа на свято – гарненька, чепурненька, веселенька.
Перший розділ «У світі крилатих слів» розповідає нашим відвідувачам про чарівний світ співучих слів . Інший розділ «Нащадкам мову, як скарб передам» знайомить з людьми, які протягом усього становлення та розквіту Української держави передають і плекають рідну мову молодому поколінню.
Сила слова безмежна. Особливо, коли воно живе, іскристе, емоційно виважене. Коли воно сліпуче, "як проміння ясне" а могутнє, "як хвилі буйні". Коли слова – палкі блискавиці. Тоді воно здатне робити чудо і хвилювати найтонші струни людського серця. Століттями мова народу була тією повноводною річкою, яку ми називаємо поезією. Ось і один з розділів нашої виставки «Співець прадідної мови» був присвячений Т. Г. Шевченку, славному сину України.

Тож давайте говорити українською, читати на українській, берегти нашу рідну мову!!!!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар