понеділок, 29 січня 2018 р.

Година пам’яті в школі-інтернаті

Нема любові понад ту,
Що окропила кров’ю Крути…

Сьогодні в Україні день національної трагедії.  29 січня український народ вшановує пам'ять  молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї.
Розповісти про цю дату вихованцям школи-інтернату вирішили бібліотекарі дитячої бібліотеки м. Добропілля разом з завідуючою шкільною бібліотекою Папето І.О.. В актовому залі школи зібралися учні 5,6,7 класів на чолі з класними керівниками . Вшанували своєї присутністю годину пам’яті «Земля дрижала , схід вогнем горів» директор школи  Степанова Оксана В"ячеславівна та завуч Сищенко Маргарита Володимирівна.

Розпочалася година пам’яті розповіддю про далекий 2018 рік. Було проголошено Українську Народну Республіку самостійною, але більшовицька влада не хотіла встановлення в нашій Батьківщині самостійності. Тому на захист незалежності стали 300 учнів та студентів і саме вони прийняли нерівний бій з армією. Дуже багато молодих людей загинуло в нерівному бою, а тих хто здався було розстріляно.

Зі слізьми на очах дивилися присутні уривок з документального фільму. За звичаєм наших предків було запалено свічку скорботи та вшановлено пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Наприкінці року вийде в світ художній фільм про героїв Крут і присутнім на заході було представлено трейлер цього фільму. Виставку-інсталяцію підготувала Папето І.О.

Підводячи підсумок зустрічі, завідуюча бібліотекою запитала у дітей, чи був корисним такий захід. Більшість дітей висловили думку про те, що це печальна сторінка в історії нашої країни. Але ми повинні знати про цю подію, щоб робити висновки для подальшого життя. Приємним фактом стала подяка вчителів школи за, що так дохідливо та цікаво був зложений матеріал за складною темою.

Завідуюча бібліотекою – О.І. Рябовол

Немає коментарів:

Дописати коментар