вівторок, 23 січня 2018 р.

«Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг!».

Патріотичне виховання – одне із головних направлень діяльності кожного культурного закладу. Працівники дитячої бібліотеки виконували почесну місію - через організацію заходів до знаменних та пам’ятних дат, пропагування матеріалів, які є в наявності у книгозбірні, розповідають громаді міста про важливі події в житті України.
У 22 січня громадськість Добропілля відзначала знаменну дату в історії становлення української державності – День Соборності України. В дитячій бібліотеці-філії №5 було організовано виставлення книг та періодичних видань за темою «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг!»». Учні середнього та старшого шкільного віку, а також користувачі похилого віку знайомилися з викладкою, яку пропонували бібліотечні працівники. Протягом дня на екрані демонструвалися документальні фільми до цієї урочистої дати.

Для учнів НВК №7 ДНЗ «Вербиченька» групи подовженого дня було організовано інтерактивну мандрівку по рідній Батьківщині «Розквітай, моя Україно!». Така форма заходу була вибрана для кращого сприйняття історичних фактів розвитку нашої країни, знайомства дітей з найкрасивішими містами України. Важливим моментом була згадка про видатних людей нашої країни, які зробили визначний вклад в розквіт та об’єднання держави.

Під час заходу бібліотекарі неодноразово робили акцент на патріотичні почуття – любові до рідного краю, гордості за земляків, які працюють на благо країни. Відверта розмова про те, хто ким хоче стати в майбутньому, де хоче жити., спонукала до роздумів, що, головне зараз – зберегти та примножити найдорожче багатство – її народ – працьовитий завзятий, духовний.

На останок для всіх присутніх ведучі заходу продемонстрували відео про красу України. Всі милувалися чудовими краєвидами, висловили думку, що потрібно зберігати та захищати красу Батьківщини для наших нащадків – українців.

Немає коментарів:

Дописати коментар