понеділок, 10 червня 2019 р.

Акція "Всесвітній день в'язання на публіці"

Бібліотекар - професія творча. Бібліотекарі творчо підходять не тільки до підготовки заходів,  оформлення виставок, написанню сценаріїв. Бібліотекарі намагаються донести громаді про можливості проведення вільного часу з користю. А це може бути не тільки читання книжок, яке, як відомо, поліпшує роботу мозку, розвиває пам'ять, підвищує рівень креативності і тим самим збільшує тривалість життя. З читанням можна порівняти і в'язання. 
Акція "Всесвітній день в'язання на публіці" була ініційована бібліотекарями дитячої-бібліотеки філії№ 5. Адже і самі працівниці цього закладу люблять і читати і в'язати. Тож і вирішили приєднатися до світової спільноти, яка саме 8 червня святкує Всесвітній день в'язання на публіці. Це неформальне міжнародне свято, що відзначається щорічно в другу суботу червня. Його засновницею стала парижанка Даніель Лендес, яка в 2005 році вирішила розвіяти нудьгу та організувала в Парижі акцію в’язання в публічному місці. З тих пір запеклі в’язальниці з різних країн збираються в цей день для того, щоб похвалитися своєю майстерністю та просто класно провести час.
Акція в місті Добропіллі мабуть мало чим  відрізнялася від сотень тисяч світових. Але це була наша акція в приємній компанії однодумців, які завжди знайдуть про що говорити, які надихаються ідеями один-одного. Однією з форм роботи в цей день був інтерактивний плакат "100 причин щоб в'язати", учасники акції згадували власний досвід і відчуття, записували їх на плакаті. А малеча, присутня на святі допомогла все це креативно оформити.


Але є й загально визнанні користі від в’язання. Воно розвиває просторову уяву та художній смак, виховує завзятість, уміння зосередитися, звичку доводити справу до кінця, тренує пальці й кісти рук, розвиває координацію рухів, заспокоює, дає змогу з користю відпочити. 

Висновок: творчих людей в місті Добропіллі дуже багато і у них є велике бажання створити спільну платформу для прояву своїх талантів. Поки ще не зрозуміло як це повинно відбуватися, де, в який час, щоб було зручно всім. Але найголовніше те, що таке бажання є. Отже все у нас вийде. 
Бібліотека-філія № 5, завдяки публікаціям в місцевих соцмережах про захід, отримала нових прихильників та друзів. 

Немає коментарів:

Дописати коментар