четвер, 1 березня 2018 р.

Година профорієнтації «Сама цікава професія – яка?»



« Ким бути?» - одне з найважливіших питань у житті. Іноді людина витрачає багато часу, перш ніж знайде себе у професії. Для того, щоб визначитися зі своєю майбутньою професією, порадитися щодо своїх фахових здібностей 28  лютого бібліотекарі дитячої бібліотеки організували і провели годину профорієнтації «Сама цікава професія – яка?» для учнів 10 класу школи - інтернату. На захід підлітки прийшли разом зі своїм класним керівником Пасічник Іриною Василівною та завідувачем шкільною бібліотекою Папето Іриною Олександрівною.

Цікавим і змістовним став виступ запрошених гостей – провідного фахівця Добропільського центру зайнятості Кузьменко Наталі Василівни, яка розповіла присутнім юнакам та дівчатам про можливість отримати потрібну консультацію у виборі фаху, пройти на базі закладу тести з профпридатності і визначитися зі своїми здібностями.
Зацікавив учнів виступ керуючого відділенням Приватбанку Ахадової Турани Вагіхівни, яка розповіла про можливості співпраці цього комерційного закладу з молодими людьми. Виявляється, що наші діти, вже навчаючись на першому курсі вищих учбових закладів, можуть працювати в он-лайн центрах Приватбанку і спробувати себе у виборі професії банківського працівника.
Щоб визначитися зі своїми нахилами та здібностями працівники бібліотеки провели тестові завдання для десятикласників. Тест повинен був відобразити різноманіття талантів присутніх у залі. Пройшли тест і наші гості. Це завдання виявилось корисним та визвало жваве обговорення, як і відео перегляд роликів з професіями майбутнього та тих професій, які зараз затребувані на ринку праці в нашій країні та за кордоном.
Завідуюча філією закликала дівчаток йти навчатися професії бібліотекаря і продемонструвала відео ролик з цікавими моментами бібліотечного життя.
Підводячи підсумок заходу, фахівці бібліотеки звернули увагу дітей на буклети, які були підготовлені до години профорієнтації і визвали дітей на відверту розмову, що сподобалось, а що ні.
Завідуюча філією Рябовол О.І.

Немає коментарів:

Дописати коментар