середу, 5 липня 2017 р.

Всі ми родом з дитинства…


Ось і розпочалися літні канікули, а разом з ними і у бібліотеці теж наступила гаряча пора екскурсій та різноманітних заходів для шкільних таборів.  З року в рік наша дитяча бібліотека співпрацює зі школами міста і відкриває для наступних поколінь заманливий світ читання.

В цьому році ми разом з дітлахами вивчали «Шкідливі поради» Григорія Остера і спілкувалися за темою, а заразом і намагалися довести одне одному, як же насправді треба себе поводити дома, на вулиці, з друзями та батьками, щоб бути здоровими  та з користю проводити вільний час. Порадувало те, що більшість дітей не тільки правильно відповідала на питання бібліотекарів, а й чемно поводила себе, слухала, активно приймала участь у обговореннях. Увагу інших ми намагалися залучити мультиками та каверзними запитаннями.  Та й ми, дорослі, так захопилися цією темою, що разом з дітьми сміялися та придумували самостійно нові шкідливі поради від нас та дітей.

Я памятаю, як у дитинстві познайомилася з творами цього чудового автора.  Мені здавалося, що у кожній пораді він звертається саме до мене, саме мої недоліки та поведінку показує в тих порадах. Пройшов час і вже зі своїм сином ми, знов таки, сміялися над ними і задавалися питанням – ну як Остеру вдається так яскраво, дотепно описувати дитинство? Так, щоб кожен зміг в цих порадах впізнати і себе? Бо до самої смерті, десь у глибині душі, ми всі – діти. І може, щоб не втратити ту найдорожчу часточку дитини у кожному з нас, потрібно частіше читати «Шкідливі поради» не тільки дітям, а й дорослим? Тим паче, що Остер пише  шкідливі поради і для нихJ Тому звертаюся до нашого улюбленого відділу комплектування з проханням, при можливості, закупити як найбільше книг Григорія Остера, або хоча б «Шкідливі поради для дітей», і пропоную впорядкувати читання цих книг в особливо скрутних випадках для підняття стресостійкості та душевного здоров’я серед бібліотекарівJ

        Нечаєва-Боєва Н.О. – бібліотекар дитячої бібліотеки-філії №5

Немає коментарів:

Дописати коментар