середу, 27 квітня 2016 р.

У кожної людини свої зірки


 Наша бібліотека продовжує працювати за програмою по залученню до читання "До книги і читання -через дозвілля та спілкування". Бібліотекарі креативно та нестандартно підходять до створення бібліотечного простору, до презентації творчості письменників та поетів.
 
На питання:" Звідки ми родом ?" чудову відповідь дав Антуан де Сент Екзюпері. "Ми родом з дитинства , немов з якоїсь країни"... так вважав цей дивовижний чоловік - мрійник , льотчик , письменник.

Одне зі своїх творів Екзюпері присвятив своєму найкращому другові - Леону Верту . У чудовій казці - притчі « Маленький Принц » розповідається про вірність , дружбу , відповідальності , про повагу до людини . А головним її героєм є Маленький принц . Важко до кінця розшифрувати всі ходи цієї мудрої і сумною казки , важко - та й навряд чи так вже необхідно .

Читаючи цю казку розумієш , що навіть в найважчі миті не втрачай віри в торжество добра . Що не будь пасивний , бийся за перемогу всього доброго і справжнього , не будь байдужий до того , що діється в світі , навіть якщо те, що відбувається , здавалося б , не має до тебе прямого відношення .

Вбирає в своє серце весь світ , не дай загинути квітам , люби дітей , збережи в собі дитячу чистоту погляду на життя . Такий моральний урок - м'яко , без нав'язливості викладає « Маленький принц » . Але що ж з душевних якостей втрачено дорослими людьми ? Що робить малюка з далекої планети таким мудрим при всій його чарівної наївності ? Все це можна зрозуміти , прочитавши цю унікальну казку .

Щоб показати унікальність твору А. де Сент - Екзюпері « Маленький принц » читачам , бібліотекар Бурлакова Ю.О. разом з художником Борсук О.О. організували в бібліотеці книжкову виставку в незвичайній формі - інсталяція , яка діє з 20 по 27 квітня. Запросили всіх бажаючих і зацікавлених читачів відвідати наш читальний зал . А також взяти участь у запропонованій акції « Найкраща цитата книги » , де за допомогою голосування ми дізнаємося , якій життєвій позиції дотримуються сучасні читачі .А відео ряд цієї виставки можна подивитись за посиланням - https://youtu.be/p1yh4CTv1RE (Дякуємо Шуман О.В.)


1 коментар: