пʼятницю, 31 липня 2020 р.

Підсумки липня

Остання п'ятниця місяця - технічний день. В липні так співало, що це ще й останній день місяця. А це означає, що час підводити підсумки роботи за місяць. Середній літній місяць зазвичай небагатий на події - дорослі у відпустках, діти на канікулах. В цьому році додалися ще й карантинні міри, тому масових заходів стало менше. Але старанні і відповідальні учні продовжують готуватися до школи і бігають до бібліотеки обміняти прочитані за шкільною програмою книжечки. 
Що зроблено бібліотекарями в цьому місяці? 
- Відібрано та списано 1500 екземплярів застарілої та зношеної літератури. Складено акти, документи запаковано та вивезено з приміщення бібліотеки.
- Оброблено та включено до бібліотечного фонду 219 екземплярів нових книг. Нові надходження отримала наша бібліотека в рамках державної програми "Українська книга", яку реалізує Український інститут книги.
- Опубліковано 10 публікацій в соціальній мережі Instagram та 13 у Fasebook 
- Записано та змонтовано декілька відео роликів. Один для мережі YouToube та декілька маленьких для інших соціальних мереж. Аналізуючи перегляди та  залученість віртуальних користувачів, прийшло усвідомлення того, що коротенькі, динамічні, незвичайні, веселі та з гумором відео сприймаються краще як дорослою, так і дитячою аудиторією. 
Тому бібліотекарі звернули увагу на платформу TikTok, яка використовуються для створення і публікації коротких відео. Ця соціальна мережа стала феноменом і продовжує підкорювати світ. Буквально декілька знятих нами коротеньких відео, дали нам змогу зрозуміти, що це саме той контент, який подобається віртуальним користувачам. Тіктоковські відео отримують найбільшу кількість переглядів і зворотнього зв'язку у вигляді коментарів і лайків. 
Прикладом може служити відео, метою якого було дещо відкрити завісу таємничості бібліотечної професії. За добу відео здобуло близька 100 лайків і стільки ж репостів. Це для нас абсолютний рекорд. 


Справжній інтерес викликав у наших відвідувачів і майстер клас з основ цифрової грамотності, де була задіяна платформа TikTok. Бібліотекарі не тільки танцювали, разом з юними відвідувачками, в першу чергу в пріоритеті було донести до них інформацію, і не тільки про можливості популярних соціальних мереж, а й про безпеку поводження у віртуальному просторі. 
Спираючись на власні спостереження становиться зрозуміло чому TikTok став таким популярним. Його перевагами є стислість поданої інформації, цікавий музичний супровід, короткоривалість відео. 
Неординарною подією для нас став приїзд телевізійної групи від ТОв телебачення "Капрі" м. Покровськ. Телевізійники звернули увагу на нашу сторінку у Фейсбуці і зацікавилися роботою нашої бібліотеки. Безумовно для нас це виявилося дуже приємною несподіванкою, адже не щодня наша скромна робота привертає увагу.  Для нас це справжня честь і новий досвід. Зробили висновки, що потрібно більше практикуватися у спілкуванні саме українською мовою. 


Немає коментарів:

Дописати коментар