понеділок, 11 січня 2021 р.

Бібліо-квест "Розшукується Мері Вестмакотт"

Увага! Увага! Увага!

Друзі, дуже потрібна Ваша допомога!

Розшукується відома у дуже вузьких колах авторка Мері Вестмакотт, жителька Туманного Альбіону. ЇЇ твори про кохання та людські взаємини -  «Незавершений портрет» спонукає прочитати – «Розкажи, як ти живеш».  Але ж один із свідків так казав про неї: «Ця жінка заробила на вбивствах більше, ніж будь-яка інша, включаючи знамениту Лукрецію Борджиа». 

Хто ж вона така? Навіщо вбила таку кількість людей? Що спонукало її до цього? Гроші? Кохання?

Прийміть участь у нашому розслідуванні та разом з нами відшукайте всі відповіді, допоможіть зрозуміти хто ця таємнича вбивця!

        Тож, одного похмурого осіннього вечора трапилася незвичайна пригода… 

        …Швидко йдучи по платформі, Стівен підняв шальку пальта. Над головою висів туман. Величезні паротяги шипіли, викидаючи хмари пару у холодне вологе повітря. Все навкруги здавалося  брудним та закопченим…

        Але ось у кінці платформи, десь у самому темному куточку, він несподівано помітив якусь незрозумілу пляму. Це був геть зашарпаний записник. 

"Ця річ - власність
Мері Вестмакотт"

 «Треба буде знайти цю жінку та повернути їй загублене», подумав він. Але ж тут, перегорнувши декілька сторінок, Стівен жахнувся – це ж детальні описи вбивств! Що робити? Віднести цю гидоту до поліції? Чи краще самому розшукати власницю та пильніше довідатися про всі ті події, що написані?

        Загорнувши книжечку у носову хустку, Стівен таки вирішив ретельніше прочитати та подумати дома, за філіжанкою гарячої кави, над цією складною ситуацією.

        Після вечері він знов дістав записник, і прогорнувши декілька сторінок, побачив дивну річ – зашифрований напис! Якійсь незрозумілий порядок цифр та шматок обкладинки зі шкільного зошиту. Що це означає? 


    
 «О, який хитрий та одночасно простий шифр» - подумав Стівен. Він зрозумів, що треба зробити! 
        Під цим рядком було написано: "У цьому місці зустрітися з міс М. та передати їй потрібну схему"
        Стівен далі перегортає сторінки книжечки і бачить наступне:


        Подумавши декілька хвилин він зрозумів що це - маршрут. Але до чого тут він? Таємнича леді М. зібралася у подорож? Де ж її тепер шукати? 
        На наступній сторінці записника він знов побачив дивні речі – на цей раз це були незрозумілі малюнки:



та напис: "№ 411" 
Ця адреса здавалася знайомою.

Наступна сторінка містила напис "Тобі розкажуть про мене дві професії, дві цифри та одна речовина"




 
Стівен Фарр продовжував гортати сторінки записника і дивувався все більше.
Наступний запис був взагалі незрозумілим, але він же повинен якось розшировуватися.

Стівен Фарр швидко зрозумів, що для того, щоб прочитати напис йому буде потрібно люстерко. Прочитавши його, він зрозумів про кого йде мова, але ж до чого тут вона, як вони пов’язані?
Майже наприкінці записника йому на очі зустрівся допис, який все поставив на свої місця – не вистачало лише двох імен, найгучніших, щоб зрозуміти – так, мова йде саме про неї!. Він сам вписав їх у той коротенький список:





Немає коментарів:

Дописати коментар