четвер, 6 лютого 2020 р.

"Розмаїття барвінкове рідної моєї мови" - мовознавча виставка

Міжнародний день рідної мови — день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Дехто вважає мову лише засобом порозуміння між людьми. Насправді ж цим не вичерпується її значення. У мові закодовує нація всю свою історію, багатовіковий досвід, здобутки культури, духовну самобутність. Мова для кожного народу стає ніби другою природою, що оточує його, живе з ним всюди і завжди. 
Згадаймо слова В. Сосюри: “Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема”. Рівень розвитку рідної мови є джерелом духовного розвитку народу. А на думку Є.М.Верещагіна і В.Г.Костомарова, “національна мова входить у поняття національної культури, бо природні умови, географічне положення, рівень і спеціалізація народного господарства, тенденція суспільної думки, науки, мистецтва – всі великі й малі особливості життя народу знаходять відбиття у мові цього народу”. Тому знати, берегти і примножувати рідну мову – це обов’язок кожної людини. Задача бібліотекарей полягає в тому щоб нагадати суспільству про це. 
До Міжнародного дня рідної мови в дитячій бібліотеці-філії № 5 підготовлено мовознавчу виставку. До уваги користувачів пропонується література, що висвітлює питання розвитку полікультурного простору нашої держави, довідкові видання. Виставка буде цікава  усім, хто дбає про культуру української мови.



Немає коментарів:

Дописати коментар