пʼятницю, 18 травня 2018 р.

«Музеї - бібліотеки: шляхи ефективної співпраці».


17 травня на базі центральної бібліотеки ім.. Лесі Українки м. Дружківка відбувся обласний семінар-практикум «Музеї - бібліотеки: шляхи ефективної співпраці». На семінарі були присутні працівники бібліотек Добропілля.
Колеги з Дружківки поділилися досвідом багаторічної співпраці з музеями, а старший науковий співробітник Краматорського художнього музею Олена Фідря розповіла про проведення на базі музею музично-поетичних віталень та презентувала нове видання поетів Краматорська.
Цікавою та змістовною була доповідь директора Дружківської центральної міської ЦБС Романченко Т.О. Вона люб’язно та захоплююче розповіла про тісну співпрацю центральної бібліотеки з національним музеєм Ім. Тараса Шевченка, про зустрічі з директором Василем Стусом та його працівниками на Київщині та Дружківці.

Дуже сподобалась виставкова експозиція у приміщенні мультицентру «Грайлик» при дитячій бібліотеці ім.. Всеволода Нестайка. В рамках культурно-мистецького проекту «Читаки. Писаки. Малюваки», який об’єднав бібліотечну та музейні галузі, були представлені дитячі конкурсні  малюнки, створені за мотивами поезії Т. Шевченка, В. Сосюри та В.Стуса. Ця виставка є яскравим свідченням небайдужості молодого покоління до вітчизняного поетичного слова.
Аналізуючи побачене та почуте, можна сказати, що є безліч проблемних питань у галузі культури – це і проблема фінансування і відвідувань в музеях, заохочення підлітків до читання. Але завдяки ентузіазму та прагненню бібліотекарів та музейних працівників бути потрібними суспільству, духовний світ наших громадян буде поповнюватися новими надбаннями культури.



Немає коментарів:

Дописати коментар