четвер, 24 березня 2016 р.

"Сирота в свитині" - заходи до річниці Т.Г. Шевченка

В березні все літературне товариство святкує день народження сина українського народу, видатного і славетного поета, письменника та художника – Тараса Григоровича Шевченка.
 Дитяча бібліотека філія №5 м. Добропілля  провела цикл заходів до річниці великого поета.  Виставка творів великого Кобзаря «Сирота в свитині» розмістилася в інтернет-центрі .


                                                          

На літературний портрет "Майстер слова та пензля", присвячений життю та творчості Т.Г. Шевченка, були запрошені учні 4 класу школи-інтернату на чолі з класним керівником Беліменко Л.В. та вихователем Аксьоновою Т.С., а також завідуючою шкільною бібліотекою Папето І. О.
Почався захід з чудових віршів про поета під акомпанемент бандури. Ведучі розповіли про мало відомі факти з біографії Кобзаря, про його дитячі роки. Презентували бібліотекарі маловідомі твори Шевченка –письменника. Дуже цікавою видався розділ «Шевченко - талановитий художник». З інтересом дивилися діти відео про один із музеїв Т.Г. Шевченка, де зібрано найбільшу кількість його творів та малюнків.

Потім діти відповіли на запитання вікторини. І на останок завідуюча філією зауважила, що за своє недовге життя Тарас Шевченко залишив нам неоціненний вклад не тільки в розвиток української культури, але й світової!




2 коментарі: